2010. június 26., szombat

Kit hívsz? (4. rész) :P

Déva a szobádban? Banshee a fürdőben? Pokolkutya kaparja az ajtód? Mindegy milyen furcsaság történt veled, a Winchester-testvérek segítő kezet nyújtanak...


Kedves Sam és Dean,
Igaz az, hogy ha jobb oldalról öltözködsz, szerencsés napod lesz? Jobb láb először az alsóba, majd a nadrágba, aztán a bal, utána ugyanígy a többi ruhával és cipővel?
Gavin Dickinson, West Lothian, UK


Sam szerint: Ez a szokás egy ősi hagyományban gyökerezik, ami ellentmondott bárminek, ami a ballal kapcsolatban áll. A régi időkben a bal rosszat jelentett, a jobb meg jót. Csak figyeld a latin megfelelőjét a balnak (sinister). A balkezes embereket boszorkánynak tartották, mert feltehetőleg az Ördög maga is balkezes. Mindent összevetve, ha mindent jól csinálsz, tehát a jobb feleddel, az szerencsés lehet, míg a bal az szerencsétlen. Asszem ebbe benne van a ruházkodás is.

Dean szerint: Nem hinném, hogy az univerzum ilyen egyszerű lenne. Ha engem kérdezel, a szerencsés öltözködés közben marha szerencsés lehetsz, aztán seggbe rúg a balszerencse. Már láttunk ilyet és nem volt valami szép. Tisztázzuk: öltözz ahogy akarsz és majd meglátod, hogy alakul. Kajak, én is ezt csinálom. Mikor hajnali 3-kor ki kell kászálódnod az ágyból, mert itt a vadászat ideje, rohadtul nem azzal vagy elfoglalva, hogy melyik lábad megy először a naciba. Sokkal inkább azzal, hogy ne vágódj el.

Kedves Sam és Dean,
Sokszor dolgoztok az éjszakában, mikor elég sok a denevér. Kötöttek már ki a hajatokban?
Laura Metzler, Brazil


Sam szerint: Láttunk denevért, de sosem jönnek közel - elég békés lények. És asszem van róluk valami mítosz is, hogy összeborzolják az emberek haját.

Dean szerint: Ha egy beleragadna Sam hajába, valószínűleg észre sem venné. Tuti eltévedne abban a szénakazalban.

Sam szerint: Emékszel arra a bundesliga séródra* Dean? Biztos találnék egy képet...

Dean szerint: Ööö... Másfelől, Laura a denevérek nem jönnek oda hozzánk... Oké?


Kedves Sam és Dean,
A házunk hátsó részében van egy fürdőszoba. Elég sötét és folyton fura zajokat hallani. Mindig mikor odamegyek olyan, mintha valaki figyelne. Anyukám nem hisz nekem és nem akar venni kősót, sem szentelt vizet. Tudom, hogy kísértet járta, mit tegyek?
Samantha, Tampa, FL


Sam szerint: Lehet hogy kísértet járta, de arra is van esély, hogy a hangok a csövekből jönnek és ettől egy kicsit paranoiás lettél. Sose becsüld alá a képzelőerőt! De ha tényleg nagyon bizonytalan vagy, nem szükséges kősó, közönséges só is megteszi. Szórd szét és anyukád nem is fog róla tudni. Ezenfelül felszívja a nedvességet, úgyhogy még a fürdő szárazságán is segít.

Dean szerint: Ha parázol Samantha, nézd ebből a  szemszögből: a szellemeknek van jobb dolguk is, mint hogy téged bámuljanak, miközben könnyítesz magadon. De most komolyan, mi is a lényeg? Én inkább sajnálnám azt a szellemet a helyedben. Mekkora szívás neki a túlvilág! Hagyj ott néhány könyvet olvasásra, talán nem fog annyira unatkozni.

* (mullet)

Nincsenek megjegyzések: